Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spaanse Paella met Chorizo en Zeevruchten
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Ingrediënten
▢
250
g
chorizo
in blokjes
▢
500
g
kipfilet
in grove stukken
▢
250
g
zoetwatergarnalen
groot, diepvries
▢
250
g
reuzengarnalen
groot, diepvries
▢
1
grote
ui
grof gesnipperd
▢
2
rode paprika's
in blokjes
▢
1
blik
tomatenblokjes
400 g
▢
200
g
doperwten
vers of uit de diepvries
▢
1
envelopje
saffraandraadjes
▢
1
pak
risottorijst
500 g
▢
1 ½
liter
kippenbouillon
bijvoorbeeld van tablet
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Bak de chorizoblokjes in een grote pan op zacht vuur tot ze knapperig zijn en het vet zich over de panbodem heeft verdeeld.
Schep de chorizo op een bord en bak vervolgens de stukken kip en reuzengarnalen in het vet op matig vuur gaar.
Leg ze op een bord.
Schep de gesnipperde ui en paprika door het bakvet.
Voeg indien nodig nog 2 eetlepels olijfolie toe en laat ze in 5-10 minuten zachtjes gaar worden.
Roer de tomatenblokjes met vocht, doperwten, saffraan en risottorijst door het groentemengsel.
Verwarm alles al omscheppend 3-4 minuten en voeg dan de warme kippenbouillon toe.
Roer alles goed door en laat de paella op zacht vuur in 25 minuten gaar worden, roer regelmatig.
Pel intussen de zoetwater- en reuzengarnalen.
Schep de chorizo door de rijst en leg de stukken kip en garnalen ertussen.
Breng de paella op smaak met zout en peper en verwarm de rijst nog 5 minuten.
Serveer de paella met een frisse salade van romainesla.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Spaanse witte wijn zoals een Verdejo of Albariño past uitstekend bij dit gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rijst
/
Vis
Land van herkomst
Spanje
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij