Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Stracciatella IJskrullen met Aardbeien-Port Saus
Porties:
2
personen
Bereidingstijd:
13
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
ijsbolletjeslepel
Ingrediënten
▢
½
doos
roomijs stracciatella
▢
250
g
aardbeien
▢
1
eetlepel
poedersuiker
▢
2
eetlepels
rode port
▢
Slagroom
optioneel voor garnering
Instructies
Neem het roomijs uit de vriezer en laat het iets zachter worden.
Was de aardbeien en verwijder de kroontjes.
Houd 4 aardbeien apart voor garnering.
Pureer de resterende aardbeien samen met de poedersuiker en rode port in de keukenmachine tot een gladde saus.
Schep de aardbeiensaus in mooie cirkels op twee borden.
Snijd de achtergehouden aardbeien in plakjes of partjes.
Gebruik een ijsbolletjeslepel om dikke krullen van het roomijs te vormen.
Verdeel de ijskrullen over de twee borden.
Garneer het ijs met de plakjes aardbei en eventueel een toefje slagroom.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn zoals een Ruby Port of een late harvest Riesling past goed bij de fruitige en romige smaken van dit dessert.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
36
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Snel te maken
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch