Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Taart met koffie en chocolade
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
springvorm van 24 cm doorsnee
Bakpapier
Ingrediënten
▢
bloem
▢
6
eieren
▢
175
gram
suiker
▢
90
gram
gesmolten boter
▢
150
gram
gezeefd zelfrijzend bakmeel
▢
2
zakjes espresso-koffiepoeder
▢
½
dl
water
▢
1
pakje
banketbakkerspoeder
▢
150
gram
marsepein
Instructies
Voor de chocoladelaag:
250 gr couverture- of extra bittere chocolade chocoladeblaadjes
Bekleed de springvorm met bakpapier, vet dat in en bestuif het met bloem.
Splits de eieren, klop de eiwitten stijf en klop de dooiers met de suiker dik en schuimig.
Spatel hierbij luchtig, afwisselend en in delen de gesmolten boter, het zelfrijzend bakmeel en de eiwitten.
Schep het beslag in de vorm en bak het in het midden van een oven van 185°C in 40-45 minuten gaar en stevig.
Laat het even in de geopende oven staan en keer het dan op een rooster.
Los het espresso-koffiepoeder in het kokende water op en laat dit afkoelen.
Bereid het banketbakkerspoeder volgens de beschrijving met melk en de koude espresso.
Snijd de taart in 2 lagen, bestrijk de onderlaag dik met de room en leg het bovenstuk erop.
Dek af met het dun en wat groter uitgerolde stuk marsepein.
Smelt Voor de chocoladelaag 150 gr chocolade au bain-marie tot 35°C en klop er dan 50 gr in stukjes bij.
Lepel dit over de taart, strijk het met een warm mes glad en laat drogen.
Versier de taart met chocoladeblaadjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Taart