Taart met koffie en chocolade
Ingrediënten
- bloem
- 6 eieren
- 175 gram suiker
- 90 gram gesmolten boter
- 150 gram gezeefd zelfrijzend bakmeel
- 2 zakjes espresso-koffiepoeder
- ½ dl water
- 1 pakje banketbakkerspoeder
- 150 gram marsepein
Instructies
Voor de chocoladelaag:
- 250 gr couverture- of extra bittere chocolade chocoladeblaadjes
- Bekleed de springvorm met bakpapier, vet dat in en bestuif het met bloem.
- Splits de eieren, klop de eiwitten stijf en klop de dooiers met de suiker dik en schuimig.
- Spatel hierbij luchtig, afwisselend en in delen de gesmolten boter, het zelfrijzend bakmeel en de eiwitten.
- Schep het beslag in de vorm en bak het in het midden van een oven van 185°C in 40-45 minuten gaar en stevig.
- Laat het even in de geopende oven staan en keer het dan op een rooster.
- Los het espresso-koffiepoeder in het kokende water op en laat dit afkoelen.
- Bereid het banketbakkerspoeder volgens de beschrijving met melk en de koude espresso.
- Snijd de taart in 2 lagen, bestrijk de onderlaag dik met de room en leg het bovenstuk erop.
- Dek af met het dun en wat groter uitgerolde stuk marsepein.
- Smelt Voor de chocoladelaag 150 gr chocolade au bain-marie tot 35°C en klop er dan 50 gr in stukjes bij.
- Lepel dit over de taart, strijk het met een warm mes glad en laat drogen.
- Versier de taart met chocoladeblaadjes.