Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tiramisu 5
Porties:
12
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
mixer
Ingrediënten
▢
10
ei
▢
1
kg
mascarpone
▢
koffie
▢
lange vingers
▢
500
gram
suiker
▢
10
gram
gelatinepoeder
Instructies
Sla de ei-gelen met de suiker au bain marie op tot 70 graden en klop nu zolang tot de creme koud is.
Los de gelatine in wat witte wijn op en vermeng met de mascarpone.
Voeg dit bij de eiercreme. Drenk de lange vingers in de koffie.
Neem een rechthoekige vorm en vul deze met laagjes langevingers en creme.
Begin met een laag lange vingers en eindig met een laag creme, bestuif deze met gezeefde cacaopoeder.
Zet het geheel nu in de koelkast en laat het hier minimaal 24 uur staan.
Vorm hiervan met 2 lepels quenellen en leg ze op een bord.
Serveer met vanillesaus en koffiesorbet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Italië