Verwarm in een steelpan de Limoncello, de geperste citroensap, 50 ml water en 50 gram suiker totdat de suiker is opgelost (dus niet koken, alleen een beetje opwarmen).
Laat deze Limoncello-siroop afkoelen.
Splits de eieren.
Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
Klop het eigeel met 50 gram suiker stevig op.
Houd ter decoratie een halve eetlepel van de citroenrasp achter en klop de rest met de mascarpone met 50 gram suiker samen met een eetlepel van de Limoncello-siroop tot een crèmige massa.
Naar keuze kun je een eetlepel van deze mascarpone crème achterhouden ter decoratie.
Vermeng het stijfgeslagen eigeel door het mascarpone-mengsel, vervolgens spatel je er heel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
Nu wordt het tijd om de citroen-tiramisù af te maken.
Maak zelf de keuze: alles in een grote rechthoekige schaal, in dessertschaaltjes of in glazen.
Dompel de lange vingers enkele seconden onder in de Limoncello-siroop en verdeel ze over de bodem als eerste laag.
Als tweede laag de helft van het mascarpone-mengsel.
Als derde laag opnieuw de ondergedompelde lange vingers.
Als laatste laag de rest van het mascarpone mengsel.
Eventueel decoreren met het achtergehouden mascarpone mengsel en de citroenrasp.
Minimaal twee uren laten intrekken in de koelkast.
Voor het opdienen ongeveer een half uurtje uit de koelkast halen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker in combi met een mini-glaasje Limoncello?! Mmmmmm!