Tiramisù al limone

Tiramisù al limone

Citroen-Tiramisù Formeel dus geen Tiramisù, maar ik vind dat een variant ook deze naam mag dragen, maar dan onder de benaming Tiramisù al limone.
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • een pak lange vingers +/- 250 gram
  • 250 gram mascarpone
  • 150 gram suiker
  • 2 citroenen
  • 3 eieren
  • 100 ml Limoncello
  • 50 ml water
  • snufje zout

Instructies

  • Verwarm in een steelpan de Limoncello, de geperste citroensap, 50 ml water en 50 gram suiker totdat de suiker is opgelost (dus niet koken, alleen een beetje opwarmen).
  • Laat deze Limoncello-siroop afkoelen.
  • Splits de eieren.
  • Klop de eiwitten met een snufje zout stijf.
  • Klop het eigeel met 50 gram suiker stevig op.
  • Houd ter decoratie een halve eetlepel van de citroenrasp achter en klop de rest met de mascarpone met 50 gram suiker samen met een eetlepel van de Limoncello-siroop tot een crèmige massa.
  • Naar keuze kun je een eetlepel van deze mascarpone crème achterhouden ter decoratie.
  • Vermeng het stijfgeslagen eigeel door het mascarpone-mengsel, vervolgens spatel je er heel voorzichtig de stijfgeslagen eiwitten doorheen.
  • Nu wordt het tijd om de citroen-tiramisù af te maken.
  • Maak zelf de keuze: alles in een grote rechthoekige schaal, in dessertschaaltjes of in glazen.
  • Dompel de lange vingers enkele seconden onder in de Limoncello-siroop en verdeel ze over de bodem als eerste laag.
  • Als tweede laag de helft van het mascarpone-mengsel.
  • Als derde laag opnieuw de ondergedompelde lange vingers.
  • Als laatste laag de rest van het mascarpone mengsel.
  • Eventueel decoreren met het achtergehouden mascarpone mengsel en de citroenrasp.
  • Minimaal twee uren laten intrekken in de koelkast.
  • Voor het opdienen ongeveer een half uurtje uit de koelkast halen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker in combi met een mini-glaasje Limoncello?! Mmmmmm!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht
Land van herkomst Italië