Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tobleronemousse met Sinaasappel-Karamel Saus
Porties:
6
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
gr
Toblerone
reep
▢
2
eieren
▢
2
eetlepels
poedersuiker
▢
4
dl
slagroom
▢
2
dl
vers sinaasappelsap
▢
1
dl
sinaasappelsap
▢
100
gr
suiker
▢
5
eetlepels
sinaasappelmarmelade
Instructies
Voorbereiding:
Breek de Toblerone-chocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
Klop de eieren met de poedersuiker tot een luchtig mengsel.
Roer de gesmolten chocolade door het eimengsel.
Klop de slagroom stijf en spatel deze voorzichtig door de chocolademassa.
Laat het geheel 2-3 uur opstijven in de koelkast.
Sinaasappel-Karamel Saus:
Breng 2 dl vers sinaasappelsap aan de kook en laat het 5 minuten sudderen.
Trek met een dunschiller reepjes van sinaasappelschil en kook deze gedurende 10 minuten zachtjes in het sap.
Schep de schilletjes uit het sap en dep ze droog.
Breng 1/2 dl water met suiker aan de kook en laat het inkoken tot een dikke siroop.
Roer de sinaasappelschilletjes door de siroop en laat ze 30 minuten marineren.
Roer de sinaasappelmarmelade door het sap.
Afwerking:
Verwarm de saus tot deze vloeibaar is.
Schep ovale bolletjes mousse op de borden.
Garneer met de gemarineerde sinaasappelschilletjes.
Schenk de warme saus rondom de mousse.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze vernieuwde Tobleronemousse met een verrassende sinaasappel-karamel twist!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Chocolade
/
Nagerecht
Feestdagen etc
Kerst