Snijd de 2 sneetjes witbrood in kleine blokjes en laat ze uitdrogen op een bord.
Halveer de 8 kleine tomaten en schep voorzichtig het vruchtvlees eruit.
Bewaar dit in een kom.
Snijd de komkommer in piepkleine blokjes en snipper de rode ui fijn.
Meng in een kom het vruchtvlees van de tomaten met komkommer, rode ui, broodblokjes, fijngehakte basilicum en olijfolie.
Voeg enkele druppels balsamicoazijn toe en breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Laat het broodmengsel 10 minuten staan zodat de smaken kunnen intrekken.
Vul vlak voor het serveren de uitgeholde tomaten met het panzanella-mengsel.
Garneer elk tomaatje met een klein blaadje basilicum.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze tomaatjes als frisse amuse bij een zomerse barbecue of als verfijnd voorgerecht bij een Italiaans diner.Wijnadvies:Een lichte Italiaanse wijn zoals Pinot Grigio of een frisse Verdicchio past perfect bij dit gerecht.