Snijd de 2 sneetjes witbrood in kleine blokjes en laat ze uitgespreid uitdrogen.
Halveer de 8 kleine tomaten en schep het binnenste eruit.
Snijd de ¼ komkommer in piepkleine blokjes en snipper de ½ rode ui heel fijn.
Meng in een kom het binnenste van de tomaten met de komkommer, ui, de broodblokjes, 2 eetlepels fijngehakte basilicum en 2-3 eetlepels olijfolie extra vergine door elkaar.
Breng dit mengsel op smaak met enkele druppels balsamicoazijn, zout en versgemalen zwarte peper.
Laat dit broodmengsel 10 minuten staan.
Vul vlak voor het serveren de tomaatjes met de panzanella en garneer met een klein blaadje basilicum.
Deze Caprese Tomaatjes met Panzanella Vulling zijn een heerlijk fris en licht hapje voor ’s avonds.
Perfect voor vegetariërs en met de smaken van Italië brengen ze een stukje Mediterrane sfeer op tafel.
Met slechts 30 minuten bereidingstijd zijn ze snel klaar te maken voor een feestelijke gelegenheid of als een verfijnd voorgerecht.
Geniet van deze smaakvolle combinatie met een glas lichte Italiaanse wijn zoals Pinot Grigio voor een perfecte harmonie.