Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tongrolletjes met Hollandaisesaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
100
gram
zalm
▢
1
ei
▢
1,5
dl
slagroom
▢
Peper & zout
▢
8
tongfilets
▢
1
dl
visbouillon
tablet
▢
1
dl
witte wijn
▢
1
sjalotje
fijngehakt
▢
200
gram
boter
▢
3
eieren
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
Cayennepeper
Instructies
Voorbereiden:
Zet een diepvries mengkom in de koelkast om koud te worden.
Pureer de zalmfilet.
Klop het ei erdoor.
Doe de massa over in de koude mengkom.
Klop de room, zout en peper erdoor.
Zet het mengsel in de koelkast.
Sla voorzichtig de tongfilets iets platter tussen plasticfolie met een nat pannenkoekmes.
Strijk de zalmmousse voorzichtig over de tongfilets uit en rol ze losjes op vanaf de dunne kant (zet eventueel vast met een cocktailprikker).
Bewaar de rolletjes afgedekt in de koelkast.
Bereiden:
Breng de bouillon met wijn en sjalot aan de kook.
Zet het vuur laag en zet de tongrolletjes rechtop in de bouillon.
Dek af met aluminiumfolie en laat ze in ongeveer 20 minuten gaar worden.
Voor de Hollandaisesaus:
Klaar de boter door deze in de oven op 100 °C te laten smelten en het witte vaste gedeelte (melkbestanddelen) eraf te scheppen.
Houd de boter au bain-marie vloeibaar.
Klop de eidooiers au bain-marie dik.
Voeg 1 eetlepel water, 1 eetlepel citroensap en een snufje cayennepeper toe en klop tot een bleke crème.
Voeg al kloppende in een heel dun straaltje de vloeibare boter toe.
De saus is klaar als deze op de achterkant van een lepel blijft hangen.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Afwerken:
Snijd de visrolletjes doormidden en verdeel ze over borden.
Schep de lauwwarme saus eromheen.
Serveer met broccoli-en wortelpuree.
Garneer met bieslook en schijfjes limoen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze tongrolletjes met heerlijke Hollandaisesaus!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis