Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Tongtompouce met Noilly Prat-saus en Opperdoespuree
Deze tongtompouce met Noilly Prat-saus en opperdoespuree is een verrukkelijk en elegant gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid.
Porties:
4
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
plakjes
bladerdeeg
▢
1
ei
losgeklopt
▢
1
zeetong van ongeveer 800 gram
of vier tongfilets
▢
Peper & zout
▢
Boter
▢
Spinazie
▢
Nootmuskaat
▢
8
opperdoezer aardappels
▢
Voor de saus:
▢
1
sjalotje
gesnipperd
▢
3
laurierblaadjes
▢
8
zwarte peperkorrels
▢
Boter
▢
2
deciliter
visbouillon
▢
1
deciliter
Noilly Prat
▢
150
gram
boter
▢
3
eieren
losgeroerd met een beetje water
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C Hetelucht Plus.
Snijd de plakjes bladerdeeg op maat van een tompouce.
Bestrijk ze met het losgeklopte ei en bestrooi met een beetje zeezout.
Bak ze ongeveer 13 minuten tot ze goudbruin zijn.
Fileer de zeetong tot vier filets.
Bestrooi ze lichtjes met peper en zout.
Kook de opperdoezer aardappels gaar en druk ze door een pureeknijper.
Maak de puree smeuïg met een beetje warme melk en roomboter.
Breng op smaak met peper en zout.
Houd warm tot gebruik.
Voor de saus: Smelt boter in een kleine sauspan en fruit hierin de gesnipperde sjalotjes tot ze glazig zijn.
Voeg de laurierblaadjes en zwarte peperkorrels toe.
Blus af met de Noilly Prat en visbouillon.
Laat inkoken tot een derde en zeef vervolgens de saus.
Verwarm een au bain-mariepan en doe hierin de visbouillon.
Klop de losgeroerde eieren erdoorheen.
De saus wordt lobbig.
Roer dan de klontjes koude boter erdoor en breng op smaak met peper en zout.
De saus moet direct geserveerd worden.
Bak de tongfilets en roerbak de spinazie met een beetje boter en een snufje nootmuskaat.
Serveertips: Snijd de plakjes bladerdeeg doormidden.
Spuit een klein dotje puree op een bord en plaats hierop de platte kant van het bladerdeeg.
Spuit vervolgens een streepje puree op het deeg en leg hierop wat spinazie.
Leg de tongfilet er schuin op, spuit hierboven nog een kleine stip puree en plaats het andere helft van het bladerdeeg erbovenop.
Schep tot slot wat saus over het gerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Vis
Land van herkomst
Nederland