Roer de melk, geraspte ui en het ei door het gehaktmengsel.
Kneed het paneermeel erdoor en bestrooi met bloem.
Voeg de spa rood toe en breng op smaak met zout en peper.
Meng alles goed door elkaar.
Laat het gehaktmengsel 15-30 minuten in de koelkast rusten om het beter te kunnen vormen.
Verhit de boter of margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
Neem met een grote lepel ongeveer 2,5 eetlepels gehaktmengsel per frikadelle en vorm het tot licht afgeplatte, ovale gehaktballen.
Leg de frikadeller in de hete pan en bak ze ongeveer 15 minuten per kant, tot ze goudbruin en gaar zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer de frikadeller met gekookte aardappelen, bruine jus en een frisse komkommersalade.Wijnadvies:Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past perfect bij deze klassieke frikadeller.