Deense Frikadeller

Porties: 4
Bereidingstijd: 40 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 g rundergehakt
  • 225 g kalfsgehakt
  • 60 ml melk
  • 4 eetlepels geraspte ui
  • 1 ei
  • 4 eetlepels paneermeel
  • 4 eetlepels bloem
  • 60 ml spa rood
  • Peper naar smaak
  • Zout naar smaak
  • 50 g boter of margarine

Instructies

  • Meng het runder- en kalfsgehakt in een kom.
  • Roer de melk, geraspte ui en ei erdoor.
  • Kneed het paneermeel door het vlees.
  • Bestrooi met bloem en kneed grondig door elkaar.
  • Roer de spa rood erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  • Meng goed.
  • Laat het gehaktmengsel 15-30 minuten in de koelkast rusten, zodat het gemakkelijker is om gehaktballen te vormen.
  • Verhit de boter of margarine in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  • Maak met een grote lepel gehaktmengsel ongeveer 2 1/2 eetlepel en vorm dit tot licht afgeplatte, ovale gehaktballetjes ter grootte van een klein ei.
  • Leg de gehaktballetjes in de hete pan en bak ze ongeveer 15 minuten per kant, tot ze goed bruin zijn en van binnen niet meer roze.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze Deense frikadeller gaan goed samen met een lichte en fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir.

Voedingswaarden

Calories: 390 kcal | koolhydraten: 14 g | Protein: 30 g | Vet: 23 g | Zout: 1.3 mg | Sugar: 1.5 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Kalfsvlees / Rundvlees
Land van herkomst Denemarken