Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
stuks
Kleiner
Normaal
Groter
Tuinerwtjesdip met munt en geitenkaas
Een frisse en romige tuinerwtjesdip met munt en geitenkaas, perfect als borrelhapje of lichte snack.
Porties:
8
stuks
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
schaaltje
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
pak
Italiaanse crackers
▢
1
teen
knoflook
geperst
▢
1
theelepel
azijn
▢
200
gram
tuinerwtjes
diepvries
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
4
eetlepels
munt
fijngehakt
▢
75
gram
zachte Franse geitenkaas
bijv. Chèvre de Bellay (verkruimeld)
▢
1
rode ui
gesnipperd
Instructies
Verhit olijfolie in een steelpan en fruit de ui 2-3 minuten zachtjes.
Voeg tuinerwtjes, knoflook en 2-3 eetlepels water toe.
Stoom de tuinerwtjes afgedekt 8-10 minuten zachtjes.
Meng het erwtjesmengsel met munt in de keukenmachine tot een grove puree.
Doe de tuinerwtjespuree in een schaaltje en schep de geitenkaas erdoor.
Breng op smaak met azijn, zout en peper.
Zet het schaaltje met tuinerwtjesdip op een schaal en leg de crackers eromheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de dip met Italiaanse crackers, stokbrood of groentesticks.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
3
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dip
/
Groenten
/
Hapjes
/
Kaas
/
Saus
Land van herkomst
Frankrijk
/
Fusion
/
Italië
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch