Tuinerwtjesdip met munt en geitenkaas

Porties: 8 stuks
Total time 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 rode ui gesnipperd
  • 200 gram (diepvries) tuinerwtjes
  • 1 teen knoflook geperst
  • 4 eetlepel(s) munt fijngehakt
  • 75 gram zachte Franse geitenkaas (bijv. Chèvre de bellay) /verkruimeld
  • 1 theelepel azijn
  • 1 pak Italiaanse crackers

Instructies

  • In een steelpan olijfolie verhitten en ui 2-3 minuten zachtjes fruiten. Tuinerwtjes, knoflook en 2-3 eetlepels water toevoegen. Tuinerwtjes afgedekt 8-10 minuten zachtjes stoven.
  • In de keukenmachine erwtjesmengsel met munt met de pulseknop tot een grove puree mengen. Tuinerwtjespuree overdoen in een schaaltje en geitenkaas erdoor scheppen. Op smaak brengen met wat balsamicoazijn, zout en peper.
  • Schaaltje mettuinerwtjesdip op een grote platte schaal zetten en de Italiaanse crackers eromheen leggen.

Voedingswaarden

Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten