Tuinerwtjesdip met munt en geitenkaas
Ingrediënten
- 3 eetlepel(s) olijfolie
- 1 rode ui gesnipperd
- 200 gram (diepvries) tuinerwtjes
- 1 teen knoflook geperst
- 4 eetlepel(s) munt fijngehakt
- 75 gram zachte Franse geitenkaas (bijv. Chèvre de bellay) /verkruimeld
- 1 theelepel azijn
- 1 pak Italiaanse crackers
Instructies
- In een steelpan olijfolie verhitten en ui 2-3 minuten zachtjes fruiten. Tuinerwtjes, knoflook en 2-3 eetlepels water toevoegen. Tuinerwtjes afgedekt 8-10 minuten zachtjes stoven.
- In de keukenmachine erwtjesmengsel met munt met de pulseknop tot een grove puree mengen. Tuinerwtjespuree overdoen in een schaaltje en geitenkaas erdoor scheppen. Op smaak brengen met wat balsamicoazijn, zout en peper.
- Schaaltje mettuinerwtjesdip op een grote platte schaal zetten en de Italiaanse crackers eromheen leggen.
Voedingswaarden
Calories: 150 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 5 g | Vet: 8 g