Gevulde witlofschuitjes

Snel te maken
Porties: 12 stuks
Total time 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • ½ appel(s) Granny Smith
  • 1 eetlepel citroensap
  • 2 takjes peterselie
  • 25 g walnoten
  • 100 g roquefort kaas
  • 1 zakje spekreepjes gebakken (30 g)
  • 12 blaadje(s) witlof

Instructies

  • Appel schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden.
  • Besprenkelen met citroensap.
  • Peterselie fijnhakken.
  • Walnoten grof hakken.
  • Roquefort in plakken snijden, in stukjes snijden en in kom mengen met appelblokjes.
  • In andere kom gehakte peterselie mengen met spekjes en walnoten.
  • Blaadjes witlof wassen, droogdeppen met keukenpapier en besprenkelen met citroensap.
  • Witlofschuitjes vullen met kaasmengsel en noten-spekmengsel erover strooien.
  • Schuitjes serveren op schaal of per persoon op kleine bordjes.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Amuse / Groenten / Kaas / Varkensvlees / Vlees
Land van herkomst Frankrijk