Carpaccio van Eendenfilet

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 grote eendenborstfilets
  • 1 theelepels mosterd
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn look
  • peper & zout uit de molen
  • 1 schaaltje rode biet scheuten
  • 50 gram Parmezaan in schilfers of geraspt
  • basilicum verse

Instructies

  • Verwijder het vet van de eendenfilets en leg deze 1 uur in de diepvries.
  • Maak de vinaigrette met de mosterd, de olie en de pimentazijn.
  • Bestrijk 8 borden met deze vinaigrette.
  • Snij de lichtjes bevroren eendenfilet met een scherp mes in flinterdunne plakjes en serveer deze rechtstreeks op bord, en sprenkel hierover de rest van de vinaigrette.
  • Werk af met een toefje rode bietscheuten en de parmesaanse kaas.
  • Maal hierover nog wat peper van de molen en werk af met de blaadjes basilicum
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Gevogelte / Voorgerechten