Carpaccio van Eendenfilet
Ingrediënten
- 1 grote eendenborstfilets
- 1 theelepels mosterd
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn look
- peper & zout uit de molen
- 1 schaaltje rode biet scheuten
- 50 gram Parmezaan in schilfers of geraspt
- basilicum verse
Instructies
- Verwijder het vet van de eendenfilets en leg deze 1 uur in de diepvries.
- Maak de vinaigrette met de mosterd, de olie en de pimentazijn.
- Bestrijk 8 borden met deze vinaigrette.
- Snij de lichtjes bevroren eendenfilet met een scherp mes in flinterdunne plakjes en serveer deze rechtstreeks op bord, en sprenkel hierover de rest van de vinaigrette.
- Werk af met een toefje rode bietscheuten en de parmesaanse kaas.
- Maal hierover nog wat peper van de molen en werk af met de blaadjes basilicum