Varkensfiletlapjes op Zuurkool met een Mexicaanse twist
Ben je toe aan een culinaire verrassing die je in verwarring brengt, maar dan wel op de allerbeste manier? Deze varkensfiletlapjes op zuurkool hebben een onverwachte Mexicaanse twist! De combinatie van de traditionele Duitse smaken en een vleugje zuiderse pit is zo onwaarschijnlijk lekker dat je je afvraagt waarom je dit niet eerder hebt geprobeerd.
Wrijf de varkensfiletlapjes in met de Mexicaanse kruiden.
Verhit de boter in een hapjespan en bak de filetlapjes in ongeveer 4 minuten aan beide kanten bruin.
Haal ze daarna uit de pan en leg ze op een bord.
Schil ondertussen de appel en snijd deze in kleine stukjes.
Laat de zuurkool in een zeef uitlekken.
Schep de zuurkool, de appel en het appelsap door het bakvet in de pan en roer goed door.
Leg de filetlapjes bovenop de zuurkool en laat het geheel met een deksel op de pan nog ongeveer 15 minuten zachtjes sudderen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Maak dit gerecht extra hartverwarmend met een goeie portie aardappelpuree. Of, voor de echte avonturiers, een paar tortillachips erbij om mee te scheppen. Je zult er geen spijt van krijgen!
Wijnadvies:
Deze verrassende combinatie van Duitsland en Mexico vraagt om een wijn die het midden houdt tussen beide werelden. Een fruitige Riesling uit de Moezel met zijn lichte zoetje vecht een vrolijk gevecht met de zuurkool en de specerijen. Voor de rode wijn liefhebbers is een lichte Pinot Noir ook een perfecte match. Hij is zo soepel dat hij overal bij past.