Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Varkenshaas met jenever
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
1½
eetlepel
jeneverbessen
▢
2
varkenshaasjes
ca. 600 g
▢
nootmuskaat
▢
versgemalen peper
▢
5
eetlepels
jenever
▢
50
g
boter
of margarine
▢
zout
▢
2
eetlepels
crème fraîche
Instructies
1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel).
Varkenshaas in plakjes van ca. 2 cm dik snijden.
Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen.
Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper.
In braadpan 40 g boter verhitten.
arkenshaas in ca. 6 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren.
Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden.
Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen.
Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen.
Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper.
Varkenshaasmedaillons over de borden verdelen.
Saus erover schenken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met
gegratineerde aardappels
en broccoli.
Voedingswaarden
Calories:
295
kcal
|
koolhydraten:
0
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
17
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
België