Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissend Kaki Honing Yoghurtijs
Geniet van dit verfrissende kaki honing yoghurtijs als een heerlijk dessert op een warme dag!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
3
uur
uur
8
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Staafmixer of keukenmachine
plasticfolie
diepvries
Koekenpan
Ingrediënten
▢
5
rijpe
kaki's
▢
100
ml
vloeibare honing
▢
300
ml
biogarde roer naturel yoghurt
▢
2
eetlepels
gepelde
ongezouten pistachenoten
Instructies
Schil 4 kaki's en verwijder eventuele harde stukjes aan de bovenkant.
Snijd het vruchtvlees in stukken.
Pureer het kaki vruchtvlees met een staafmixer of in een keukenmachine.
Meng tweederde van de kakipuree met de honing door de yoghurt.
Dek het yoghurtmengsel af met plasticfolie en zet het in de diepvries.
Laat het mengsel in 2-3 uur bijna bevriezen.
Bewaar de resterende kakipuree afgedekt in de koelkast.
Rooster de pistachenoten 1-2 minuten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
Schil de overgebleven kaki en snijd deze in mooie plakken.
Pureer het kaki-yoghurtmengsel kort met een staafmixer of roer het goed door met een vork.
Schenk de gepureerde kaki in vier dessertschaaltjes.
Schep het bijna bevroren yoghurtmengsel erop en leg er een paar plakjes kaki naast.
Bestrooi het geheel met de geroosterde pistachenoten.
Voedingswaarden
Calories:
220
kcal
|
koolhydraten:
40
g
|
Protein:
7
g
|
Vet:
4
g
|
Sugar:
34
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
/
Noten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch