Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Sangria met Sinaasappel en Cointreau
Een klassieke Spaanse sangria met een vleugje sinaasappel en cointreau. Perfect voor zomerse avonden!
Porties:
8
plus minimaal 3 dagen rusttijd
10
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote fles of karaf
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
grote
sinaasappel
in plakjes
▢
½
citroen
in plakjes
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
100
gram
basterdsuiker
▢
2
dl
sinaasappelsap
▢
½
dl
cognac
▢
1
fles rode wijn
▢
½
dl
cointreau
▢
1
kaneelstokje
▢
5
dl
Spa rood
of ander bruisend water
Instructies
Snijd de sinaasappel en citroen in dunne plakjes en doe ze in een grote fles of karaf.
Voeg de citroensap, basterdsuiker, sinaasappelsap, cognac, rode wijn, cointreau en het kaneelstokje toe.
Roer alles goed door elkaar totdat de suiker is opgelost.
Sluit de fles af en zet deze minimaal 3 dagen in de koelkast, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Voeg vlak voor het serveren de Spa rood (bruisend water) toe voor een verfrissend bruisend effect.
Serveer de sangria gekoeld in glazen met wat ijsblokjes en een plakje sinaasappel voor garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Niet van toepassing, maar je kunt de sangria serveren met een lichte zomerse tapas voor een compleet Spaanse ervaring.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
0
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0.01
g
|
Sugar:
19
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Cocktails
/
Koude Dranken
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick
/
Verjaardag