Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Sorbet au Champagne
Verfris je gasten met deze heerlijke champagnesorbet, perfect voor feestelijke gelegenheden.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
bevriezen
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ijsmachine
kom
Ingrediënten
▢
1
fles champagne demi sec of andere mousserende wijn
▢
200
g
suiker
▢
1,5
dl
mineraalwater
▢
Sap van 1 citroen
Instructies
Verwarm suiker met 2 dl water.
Roer totdat de suiker is opgelost en laat het afkoelen.
Voeg 4 dl champagne, mineraalwater en citroensap toe aan het suikermengsel.
Maak er ijs van in de ijsmachine.
Schep een bolletje sorbet in een glas en vul het glas met champagne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse en lichte mousserende wijn zoals een Brut of Prosecco past perfect bij deze champagnesorbet.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
0
g
|
Vet:
0
g
|
Zout:
0
g
|
Sugar:
30
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Alcoholische drank
/
Dessert - Nagerecht
/
Dranken
/
Koude Dranken
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Feestdagen etc
Kerst
/
Oud & Nieuw