Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vissaus met Saffraan en Gedroogde Tomaten
Een luxe vissaus met saffraan en gedroogde tomaten, perfect om visgerechten te verrijken met een aromatische en romige saus.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
8
draadjes saffraan
▢
2
eetlepels
boter
▢
2
sjalotjes
fijngesnipperd
▢
2
dl
visbouillon
▢
2
dl
slagroom
▢
4
gedroogde
tomaten
heel fijn gesneden (potje)
▢
Zout en peper
naar smaak
Instructies
Week de saffraan in 2 eetlepels heet water.
Smelt de boter in een pan en bak de sjalotjes 5 minuten op zacht vuur tot ze glazig zijn.
Voeg de visbouillon toe en laat het geheel tot de helft inkoken.
Voeg de slagroom, saffraan en gedroogde tomaten toe en laat de saus op zacht vuur inkoken tot sausdikte.
Breng de saus op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een geurige frisse
Sancerre
of een
Sauvignon Blanc
uit de Loire, past uitstekend bij deze romige saffraansaus en visgerechten.
Voedingswaarden
Calories:
150
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
2
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
400
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Saus
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst