Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurtijs met bosvruchten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
diepvriezer
ijsmachine
hoge coupes
Ingrediënten
▢
250
ml
volle yoghurt
▢
25
g
suiker
▢
125
ml
slagroom
▢
1
bak diepvries bosvruchten
300 g, ontdooid
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
Instructies
Los 75 g suiker al roerende in de yoghurt op.
Klop de slagroom bijna stijf en meng dit luchtig door de yoghurt.
Bereid dit mengsel in een ijsmachine tot romig ijs, of laat het in de diepvriezer in 4 uur bevriezen.
Maak het ijs na 3 uur met een staafmixer fijner.
Kook 150 g bosvruchten met al het vocht en 50 g suiker 5 minuten.
Pureer dit met een staafmixer tot een fijne saus.
Laat de saus afkoelen.
Schep bollen yoghurtijs in hoge coupes, schenk de bosvruchtensaus erover en garneer met het fruit.
Voedingswaarden
Calories:
800
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
14
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs