Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Yoghurtroomijs met aardbeien
Boodschappen 6-2006
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
aardbeien
▢
2
eetlepel(s)
citroensap
▢
125
g
suiker
▢
300
ml
yoghurt
▢
200
ml
slagroom
Instructies
Hou 100 g aardbeien apart voor garnering.
Maak de rest schoon en pureer ze.
Meng de puree met citroensap en de helft vand e suiker en de yoghurt.
Klop de slagroom met de rest van de suiker half stijf en spatel deze door het yoghurtmengsel.
Schenk dit in een ruime schaal of diepvriesdoos en zet deze in de vriezer.
Schep het ijs na een half uur vriezen door om vorming van groive ijskristallen te voorkomen.
Herhaal dit na een uur.
Laat het ijs minimaal 3 uur bevriezen.
Schep bolletjes ijs in een coupe en garneer met de aardbeien
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
vervang de aardbeien door ander rood fruit zoals frambozen, bessen of bramen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs