1-2eetlepelscitroensap of 1 eetlepel rode wijnazijn
Versepeterseliefijngehakt
Zout naar smaak
Peper naar smaak
Instructies
Rooster de paprika's en aubergines in een oven van 250°C tot de huid blaren krijgt en zwart wordt (ongeveer 25-30 minuten).
Plaats de geroosterde groenten in een plastic zak en laat ze 10 minuten stomen.
Verwijder de schil van de paprika's en aubergines.
Pureer de pulp in een keukenmachine tot een enigszins stevige massa.
Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot deze zeer zacht is.
Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Haal de pan van het vuur en roer het paprika-auberginemengsel erdoor.
Voeg langzaam de resterende olijfolie toe terwijl je roert, totdat de olie volledig is opgenomen.
Breng op smaak met citroensap of rode wijnazijn, zout en peper.
Doe de Ajvar in een afgesloten pot en bewaar in de koelkast.
Voeg vlak voor serveren de fijngehakte peterselie toe.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer Ajvar als dip met brood, als smaakmaker bij vleesgerechten of als onderdeel van een salade.Wijnadvies:Ajvar gaat goed samen met een lichte, droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc of een frisse rosé.