Turkse Ajvar

Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 10 verse rode paprika’s
  • 4 middelgrote aubergines
  • ¾ kopje olijfolie
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 3 tenen knoflook fijngehakt
  • 1-2 eetlepels citroensap of 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak
  • Verse peterselie fijngehakt

Instructies

  • Rooster de paprika’s en aubergines in een oven van 250°C tot de huid blaren krijgt en zwart wordt.
  • Dit duurt ongeveer 25-30 minuten.
  • Je kunt ook geroosterde paprika’s en aubergines uit potjes gebruiken als je dat makkelijker vindt.
  • Leg de geroosterde groenten in een plastic zak en laat ze 10 minuten stomen.
  • Verwijder de schil van de paprika’s en aubergines.
  • Pureer de paprika- en auberginepulp in een keukenmachine tot een enigszins stevige massa.
  • Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot zeer zacht is.
  • Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten mee.
  • Haal de pan van het vuur en roer de paprika-auberginepulp erdoor.
  • Roer met een garde in een dunne straal de resterende olijfolie door het mengsel tot alle olie is opgenomen.
  • Als je geroosterde paprika’s en aubergines uit potjes gebruikt, gebruik dan deze olie om het mengsel glad te maken.
  • Voeg het citroensap of de azijn en zout en peper naar smaak toe.
  • Doe de Ajvar in flessen en verzegel ze.
  • Vlak voor gebruik roer je de fijngehakte peterselie erdoor.

Notities / Tips / Wijnadvies

Ajvar is nu klaar om te serveren als smaakmaker bij brood, sandwiches, vleesgerechten of als onderdeel van een salade. Enjoy!
————————————————————————————————–
Recept categorieën Saus
Land van herkomst Turkije
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch