Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete Kaasplakken met Gember en Port
Zoete kaasplakken met een krokant kokoslaagje, geserveerd met een gember-portsaus en druiven.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
koelen
30
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
borden
Koekenpan
kom
Koelkast
Ingrediënten
▢
1
dl
rode port of frambozencocktail
▢
1
el
gembersiroop
▢
1
ei
M
▢
1
el
koffiemelk
▢
2
el
gember
potje
▢
4
dikke
plakken Landana of Leerdammer
± 100 g per plak, zonder korst
▢
50
g
boter
▢
75
g
gemalen kokos
▢
Bloem
▢
Blauwe druiven
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Klop het ei los met koffiemelk, gembersiroop, zout en peper.
Wentel de kaasplakken door de bloem en dan door het eimengsel.
Wentel de plakken door de kokos.
Laat ze een half uur opstijven in de koelkast.
Bak de plakken goudbruin in boter.
Leg ze op bordjes.
Roer de bakgember en port door elkaar en laat inkoken.
Schep het sausje naast en over de kaasplakken.
Schik de druiven eromheen en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na bereiding.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een rode port, of een fruitige witte wijn, zoals een Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
20
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Kaas
/
Koude Hapjes
/
Tapas
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden