Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zoete kwark-roombroodjes
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
sinaasappel
▢
6
eetlepels
suiker
▢
300
g
broodmix rozijnenbrood
zak à 1000 g
▢
150
g
rozijnen
▢
125
ml
slagroom
▢
200
g
magere kwark
▢
poedersuiker
Instructies
Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt).
Broodmix met 2 eetlepels suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden.
Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen.
Deeg afgedekt 30 minuten laten rijzen op warme plek.
Deeg in 8 stukken verdelen.
Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen.
Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn.
Oven voorverwarmen op 200 °C.
Broodjes in 15 minuten gaarbakken.
Broodjes laten afkoelen.
Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen.
Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel.
Eventueel bestrooien met poedersuiker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Dessert - Nagerecht
Land van herkomst
Nederland