Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 6 eetlepels suiker
- 300 g broodmix rozijnenbrood zak à 1000 g
- 150 g rozijnen
- 125 ml slagroom
- 200 g magere kwark
- poedersuiker
Instructies
- Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt).
- Broodmix met 2 eetlepels suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden.
- Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen.
- Deeg afgedekt 30 minuten laten rijzen op warme plek.
- Deeg in 8 stukken verdelen.
- Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen.
- Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Broodjes in 15 minuten gaarbakken.
- Broodjes laten afkoelen.
- Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen.
- Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel.
- Eventueel bestrooien met poedersuiker.