Zoete kwark-roombroodjes

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 6 eetlepels suiker
  • 300 g broodmix rozijnenbrood zak à 1000 g
  • 150 g rozijnen
  • 125 ml slagroom
  • 200 g magere kwark
  • poedersuiker

Instructies

  • Sinaasappel schoonboenen en schil raspen (rest wordt niet gebruikt).
  • Broodmix met 2 eetlepels suiker en 180 ml water mengen en goed doorkneden.
  • Aan het eind van het kneden rozijnen en sinaasappelrasp toevoegen.
  • Deeg afgedekt 30 minuten laten rijzen op warme plek.
  • Deeg in 8 stukken verdelen.
  • Van deegstukken langwerpige broodjes vormen en op bakplaat leggen.
  • Deeg op warme plek onder vochtige theedoek laten rijzen tot broodjes in omvang verdubbeld zijn.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Broodjes in 15 minuten gaarbakken.
  • Broodjes laten afkoelen.
  • Slagroom kloppen met rest van suiker en kwark erdoor mengen.
  • Broodje aan bovenkant opensnijden en vullen met kwarkmengsel.
  • Eventueel bestrooien met poedersuiker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Broodjes / Nagerecht
Land van herkomst Nederland