Breng het fruit met de suiker aan de kook in een pan tot het een vloeibaar geheel is.
Prak grote stukken fruit met een vork, maar laat kleine stukjes intact.
Voeg de maizena, losgeroerd met citroensap en citroenrasp, toe.
Laat pruttelen tot de saus gebonden is, voeg indien nodig extra suiker toe.
Laat de vulling afkoelen tot kamertemperatuur.
Roer de helft van de roomkaas los met maizena en (vanille)suiker, en meng de andere helft erdoor.
Bewaar het roomkaasmengsel in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 220°C en haal het bladerdeeg 10 minuten van tevoren uit de koelkast.
Rol het bladerdeeg uit op bakpapier.
Snijd het deeg in een strook van 11 cm en een van 13 cm.
Maak eventueel figuurtjes van de strook van 13 cm en bewaar deze.
Verdeel het roomkaasmengsel over de 11 cm brede strook, laat 1,5 cm vrij aan de randen.
Voeg de afgekoelde fruitvulling toe.
Klop het ei los en bestrijk de randen van de strook.
Vouw de strook met de decoraties over de strook met vulling en druk de randen aan met een vork.
Bestrijk de bovenkant met ei en plak de decoraties erop.
Bak de strudel in de oven gedurende 30 minuten tot hij goudbruin is.
Laat afkoelen en bestuif met poedersuiker voor het serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met een bolletje vanille-ijs voor een extra feestelijke presentatie.Wijnadvies:Een lichtzoete witte wijn, zoals een Riesling Spätlese, accentueert de fruitige smaken van de strudel.