Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse Coupe met Vanille-ijs, Aardbeien en Amandelen
Een heerlijke zomerse coupe met huisgemaakt vanille-ijs, verse aardbeien, slagroom en geroosterde amandelen. Perfect om af te sluiten met een frisse, zoete traktatie!
Porties:
4
(exclusief koeltijd)
45
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
ijsmachine
koksmes
snijplank
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
liter
melk
▢
2
vanillestokjes
gespleten
▢
250
g
suiker
▢
200
g
eidooiers
▢
3
dl
room
▢
Saus:
▢
5
dl
aardbeiencoulis
▢
1
dl
fraises des bois
kleine wilde aardbeien
Garnituur:
▢
500
g
aardbeien
gewassen en in vieren gesneden
▢
4
dl
room
▢
150
g
amandelschaafsel
▢
1
chocolade sigaret
per coupe
Instructies
Vanille-ijs:
Doe de melk in een pan samen met de gespleten vanillestokjes en voeg de helft van de suiker toe.
Breng aan de kook.
Draai het vuur uit en laat de melk met vanille 20 minuten trekken onder een deksel.
Klop ondertussen de eidooiers met de rest van de suiker luchtig en wit.
Giet de warme melk op het dooiermengsel en verwarm dit samen opnieuw tot 80°C.
Voeg de room toe, roer goed door en koel het geheel terug.
Plaats het mengsel in een ijsmachine en draai tot ijs.
Saus:
Roer de fraises des bois door de aardbeiencoulis.
Zet apart.
Garnituur:
Rooster het amandelschaafsel goudbruin in een voorverwarmde oven op 180°C.
Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snijd ze in vieren.
Klop de room met een beetje suiker stijf.
Dresseren:
Schep een bol vanille-ijs in gekoelde coupes.
Voeg wat aardbeien en saus toe.
Voeg nog een bol ijs toe, gevolgd door aardbeien en saus.
Garneer met een flinke toef slagroom, de geroosterde amandelen en een chocolade sigaar.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze coupe met een lichtzoete dessertwijn zoals een Moscato d’Asti of een frisse rosé voor een zomerse combinatie.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
40
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
50
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
Fruit
/
IJs
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Zomer
Feestdagen etc
Verjaardag