Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gelei en sorbet van roodfruit met honingmousse
AllerHande 2005
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
600 g rood fruit (evt. diepvries)
1 theelepel gestampte muisjes (optioneel)
75 g suiker
½ citroen, geperst
10 blaadjes gelatine
3 eetlepels poedersuiker
5 eetlepels vloeibare honing
250 ml slagroom
Ingrediënten
▢
600
g
rood fruit
evt. diepvries
▢
1
theelepel
gestampte muisjes
optioneel
▢
75
g
suiker
▢
½
citroen
geperst
▢
10
blaadjes
gelatine
▢
3
eetlepels
poedersuiker
▢
5
eetlepels
vloeibare honing
▢
250
ml
slagroom
Instructies
Doe het rood fruit, gestampte muisjes (indien gebruikt), suiker en 100 ml water in een kleine pan.
Plaats deze pan in een grote pan met een laagje kokend water (au bain marie).
Draai het vuur laag en verwarm het fruit afgedekt gedurende 30 minuten zachtjes.
Roer op het laatste moment het citroensap erdoor.
Week 6 blaadjes gelatine in koud water.
Laat het fruit uitlekken in een vergiet en vang het vocht op (ongeveer 350 ml).
Knijp de gelatine uit en roer deze door het opgevangen fruitvocht.
Verdeel het gelatinemengsel over vier wijnglazen en laat het minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.
Meng het uitgelekte fruit met poedersuiker en bevries het in een diepvriesbak gedurende 1-2 uur.
Roer het mengsel tijdens het bevriezen enkele malen om kristalvorming te voorkomen, of gebruik een ijsmachine om er sorbet van te maken.
Week de resterende 4 blaadjes gelatine en knijp ze uit.
Verwarm de honing.
Roer de gelatine door de warme honing en laat deze oplossen (indien de honing draderig wordt, opnieuw verwarmen op zeer laag vuur).
Laat het iets afkoelen.
Klop de slagroom tot yoghurtdikte.
Schep de honing door de slagroom en verdeel dit over de fruitgelei.
Laat het geheel nog minimaal 30 minuten opstijven in de koelkast.
Serveer met het sorbetijs en garneer met rood fruit.
Voedingswaarden per portie:
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij dit frisse dessert
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch