Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Zwarte pruimenijs
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
r.v.s. pan
litermaat
Spatel
bolzeef
Blender
ijsmachine
ronde afruimbak
gastronormbak
Ingrediënten
▢
500
gram
gedroogde pruimen
▢
2
dl.
martini rossi
▢
7.5
dl.
melk
▢
2
st.
vanillestokjes
open gesneden
▢
250
gram
eidooier
▢
300
gram
suiker
▢
25
gram
vanillesuiker
▢
750
gram
mascarpone
Instructies
Verwijder de pitten uit de pruimen en marineer ze 1 uur in Martini Rossi.
Maak ondertussen de ijscompositie, doe de melk in de pan en breng deze aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker en klop deze goed los.
Giet al roerende de hete melk bij de dooiers, doe de massa terug in de pan en maak de eidooiers op matig vuur gaar.
Giet de massa in de blender en voeg de mascarpone toe, draai dit kort op de hoogste stand tot een homogene massa.
Zeef de compositie door een bolzeef en laat het afkoelen.
(eventueel geforceerd op ijswater.)
Snijd de pruimen in stukken en meng dit samen met de helft van de martini door de compositie.
Maak de ijsmachine goed schoon met een desinfectiemiddel en draai het ijs op als het tot kamertemperatuur is afgekoeld.
Bewaar het ijs goed afge¬dekt in een gastronormbak in de diepvries.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Dessert - Nagerecht
/
IJs