Wraps met kip en avocado

Boodschappen 2-2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kant-en-klare bloemtortilla’s
  • 2 vleestomaten
  • 1 groene peper
  • 1 ui
  • 300 g gerookte kipfilet in dikke plakken gesneden (vleeswaren)
  • 1 avocado
  • mespuntje chilipoeder of enkele druppels tabasco
  • 1 eetlepel(s) sojasaus
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 125 ml zure room
  • 4 eetlepel(s) geraspte belegen kaas

Instructies

  • Kruis de tomaten in, leg ze enkele tellen in kokend water, pel ze en snijd ze in blokjes.
  • Snijd de peper zonder zaadjes in smalle reepjes.
  • Pel de ui en snipper deze.
  • Verdeel de kipfilet in reepjes.
  • Halveer de avocado, verwijder de pit en schep het vruchtvlees uit de schil.
  • Besprenkel het met citroensap.
  • Meng alle ingrediënten luchtig behalve de geraspte kaas.
  • Verwarm de bloemtortilla’s volgens de aanwijzing op de verpakking.
  • Rol de tortilla’s in de vorm van een hoorntje, schep er de vulling in, zet ze rechtop in een glas om te presenteren en strooi de kaas erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Variatietip:

Gebruik pitabroodjes in plaats van wraps. Snijd ze aan de zijkant in. Leg ze 2-3 minuten in de oven op 180°C. Verdeel de vulling over de pitabroodjes en strooi de geraspte kaas erover.
In plaats van gerookte kip is tonijn (blik) ook erg lekker.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Gevogelte / Kip / Wraps