Chinese Xiao Long Bao Dumplings
Serveer de dampende en heerlijke Chinese Xiao Long Bao dumplings als bijgerecht en geniet van de smaken uit China!
Equipment
Ingrediënten
- 100 ml water
- 4 theelepels gelatinepoeder
- 15 gram gember fijngehakt
- 1 chilipeper fijngehakt
- 300 gram gehakt varken of kip
- 150 ml kippenbouillon
- Palmsuiker naar smaak
- ½ eetlepel sojasaus
- 1 theelepel oestersaus
- 2 theelepels aardappelzetmeel
- 3 theelepels sesamolie
- Nam pla vissaus naar smaak
Xiao Long Bao Deeg:
- 300 gram bloem
- 180 ml water
- 24 dunne plakjes wortel
Instructies
- Breng het water aan de kook en roer de gelatine erdoor tot deze is opgelost.
- Laat afkoelen.
- Schil de gember en hak hem fijn.
- Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Meng de overige ingrediënten voor de vulling door elkaar en roer dit door het gelatinemengsel.
- Breng op smaak met nam pla.
- Bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
- Voor het deeg: zeef de bloem in een kom, giet het water erbij en kneed snel tot een samenhangend deeg.
- Vorm het deeg tot een lange rol en snijd in gelijke plakken.
- Rol elk stukje uit tot een plakje met een diameter van 8 cm.
- Leg wat vulling in het midden van elk plakje deeg en vorm er een buideltje van (Xiao Long Bao).
- Plaats elk buideltje op een plakje wortel en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
- Om te serveren: plaats de Xiao Long Bao dumplings in een stoomovenpan met gaatjes en stoom op 100°C gedurende 6-7 minuten.
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 4 g | Zout: 8 mg | Sugar: 1 g