Xiao long bao (gevulde dumplings)

Chinese Xiao Long Bao Dumplings

Serveer de dampende en heerlijke Chinese Xiao Long Bao dumplings als bijgerecht en geniet van de smaken uit China!
Porties: 15 dumplings
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 100 ml water
  • 4 theelepels gelatinepoeder
  • 15 gram gember fijngehakt
  • 1 chilipeper fijngehakt
  • 300 gram gehakt varken of kip
  • 150 ml kippenbouillon
  • Palmsuiker naar smaak
  • ½ eetlepel sojasaus
  • 1 theelepel oestersaus
  • 2 theelepels aardappelzetmeel
  • 3 theelepels sesamolie
  • Nam pla vissaus naar smaak

Xiao Long Bao Deeg:

  • 300 gram bloem
  • 180 ml water
  • 24 dunne plakjes wortel

Instructies

  • Breng het water aan de kook en roer de gelatine erdoor tot deze is opgelost.
  • Laat afkoelen.
  • Schil de gember en hak hem fijn.
  • Verwijder de zaadjes en zaadlijsten van de chilipeper en snijd het vruchtvlees fijn.
  • Meng de overige ingrediënten voor de vulling door elkaar en roer dit door het gelatinemengsel.
  • Breng op smaak met nam pla.
  • Bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
  • Voor het deeg: zeef de bloem in een kom, giet het water erbij en kneed snel tot een samenhangend deeg.
  • Vorm het deeg tot een lange rol en snijd in gelijke plakken.
  • Rol elk stukje uit tot een plakje met een diameter van 8 cm.
  • Leg wat vulling in het midden van elk plakje deeg en vorm er een buideltje van (Xiao Long Bao).
  • Plaats elk buideltje op een plakje wortel en bewaar in de koelkast tot verder gebruik.
  • Om te serveren: plaats de Xiao Long Bao dumplings in een stoomovenpan met gaatjes en stoom op 100°C gedurende 6-7 minuten.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 7 g | Vet: 4 g | Zout: 8 mg | Sugar: 1 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Vlees
Land van herkomst China