Yam pla duk foo
Gegrilde vissalade
Ingrediënten
- 1 meerval middel grote gegrilde / veggie: flink stuk tofu of zeewier
- 1 ltr sojaolie
- 1 groene mango geschild en in julienne gesneden
- 3-5 sjalotten in ringen
- 1 to maat in schijven
- 6 slablaadjes
- 2 eetlepel(s) pinda’s
voor de saus:
- 2 eetlepel(s) limoensap
- 1½ eetlepel(s) vissaus / veggie: sojasaus
- ½ eetlepel(s) kokos
- 4 tenen knoflook gepeld, geplet en fijngehakt
- 2 thai chocolates kleine /chilipepers (als vervanger rawigeplet)
- palmsuiker
Instructies
- Haal het vel en de graten van de vis (bewaar kop en staart voor de garnering). Hak het visvlees in fijne stukjes.
- Doe het visvlees in de zeer hete olie en bak het 30 seconden zodat het zich tot een "pannenkoek" vormt.
- Vouw twee zijkanten naar het midden zodat het de vorm van een vissenlijf heeft. Draai het voorzichtig om en laat uitlekken.
Garnering:
- Leg de slablaadjes en de schijven tomaat op een serveerschaal. Leg het "vislijf" in het midden van de serveerschaal.
- Maak de vis weer compleet met de kop en de staart.
- Strooi de sjalotten, mango en pinda's langs beide zijden van het vislijf.
- Giet de saus over de vis en de mango en de sjalotten.
- Om het te eten; neem van alles wat op een lepel en eet en geniet. Men kan het warm of koud serveren.