Yaprak Sarma

gevulde wijnbladeren
Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 250 gram wijnbladeren vers of uit een potje
  • 1 rijst
  • 4 grote ui
  • 1 olijfolie
  • 1 theelepel suiker
  • citroensap
  • zout
  • peper
  • munt

Instructies

  • uitlekken.
  • Fruit de gesnipperde uien in wat olijfolie.
  • Wel de rijst in heet gezouten water, was hem, voeg hem bij de uien en fruit hem onder voortdurend omscheppen 8-10 minuten mee.
  • Voeg de suiker, zout, peper, munt, wat citroensap en zoveel water toe tot de rijst onder staat en kook de rijst gaar.
  • Desgewenst kunt u nog in wat olie geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel krenten en verse of gedroogde munt toevoegen.
  • Zet het vuur uit als de rijst het water heeft opgenomen en laat afkoelen.
  • Schep wat van de vulling op de 'behaarde' kant van de wijnbladeren, vouw de randen over de vulling en draai er 'sigaretten' van.
  • Leg de gevulde wijnbladeren naast elkaar in een pan, dek ze af met een bord, giet er citroensap en water bij en laat op middelhoog vuur nog even koken.

Notities / Tips / Wijnadvies

Met dezelfde vulling kunt u ook paprika's en aubergines vullen.
Leg op gevulde paprika's een plak tomaat.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Salade
Land van herkomst Turkije