Yaprak Sarma
gevulde wijnbladeren
Ingrediënten
Instructies
- uitlekken.
- Fruit de gesnipperde uien in wat olijfolie.
- Wel de rijst in heet gezouten water, was hem, voeg hem bij de uien en fruit hem onder voortdurend omscheppen 8-10 minuten mee.
- Voeg de suiker, zout, peper, munt, wat citroensap en zoveel water toe tot de rijst onder staat en kook de rijst gaar.
- Desgewenst kunt u nog in wat olie geroosterde pijnboompitten, 1 eetlepel krenten en verse of gedroogde munt toevoegen.
- Zet het vuur uit als de rijst het water heeft opgenomen en laat afkoelen.
- Schep wat van de vulling op de 'behaarde' kant van de wijnbladeren, vouw de randen over de vulling en draai er 'sigaretten' van.
- Leg de gevulde wijnbladeren naast elkaar in een pan, dek ze af met een bord, giet er citroensap en water bij en laat op middelhoog vuur nog even koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Met dezelfde vulling kunt u ook paprika's en aubergines vullen.
Leg op gevulde paprika's een plak tomaat.
Leg op gevulde paprika's een plak tomaat.