Yoghurt notencake

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 100 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zout
  • kaneel
  • 2 dl yoghurt
  • 50 gram geraspte pure chocolade
  • 100 gram grofgehakte hazelnoten

Instructies

  • Klop de boter met de suiker wit en piekerig en klop er één voor één de eieren door.
  • Zeef de bloem met het bakpoeder, zout en kaneel en schep dit, afgewisseld met de yoghurt bij het eimengsel.
  • Schep er de chocola en de hazelnoten door.
  • Schep het deeg in een ingevet cakeblik en bak het 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven.
  • Temper de oven tot 150°C en bak de cake in 30-45 minuten gaar.
  • Laat de cake 10 minuten in de uitgeschakelde oven staan, keer hem op een rooster en laat het uitdampen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Cake