Yoghurtpudding met Verse Aardbeien en Honing

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
opstijven 2 uur 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • blaadjes gelatine
  • 125 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 250 g Griekse yoghurt
  • 6 eetlepels honing
  • 1 eiwit
  • eetlepel sinaasappelsap
  • 125 gram aardbeien schoongemaakt en in stukjes gesneden
  • 4 toefjes munt

Instructies

  • Week de gelatineblaadjes in ruim koud water volgens de instructies op de verpakking.
  • Breng 2 eetlepels water aan de kook en los hierin de uitgeknepen gelatineblaadjes op.
  • Klop de slagroom met de vanillesuiker stijf in een mengkom.
  • Roer de Griekse yoghurt met 3 eetlepels honing los en schenk hier al roerend het gelatinemengsel bij.
  • Klop het eiwit stijf in een schone mengkom.
  • Spatel voorzichtig de opgeklopte slagroom en het opgeklopte eiwit door het yoghurtmengsel tot alles goed gemengd is.
  • Verdeel het mengsel over 4 kleine puddingvormpjes die je eerst met koud water hebt omgespoeld.
  • Laat de puddingvormpjes in de koelkast minimaal 2½ uur opstijven.
  • Verwarm de resterende honing met het sinaasappelsap in een steelpan.
  • Voeg de aardbeien toe en laat de compote afkoelen.
  • Stort de yoghurtpuddinkjes elk op een bordje en schep de aardbeiencompote eroverheen.
  • Garneer elk bordje met een toefje munt.

Notities / Tips / Wijnadvies

Deze heerlijke yoghurtpudding kan ook worden geserveerd met vers fruit naar keuze, zoals frambozen, bosbessen of perziken.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Dessert / Fruit
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm