Zalm-avocado in een glaasje

Zalm avocado in een glaasje

Porties: 3
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 75 gram zalmfilet
  • 1 st avocado
  • 30 gram crème fraïche
  • zout
  • peper
  • citroensap

Instructies

  • Zet alle ingrediënten klaar.
  • Snijd de zalm in blokjes.
  • Breng de crème fraïche op smaak met wat zout en peper.
  • Bak de zalm in wat olijfolie en bestrooi met zout en peper.
  • Haal de blokjes uit de pan en laat afkoelen op een bord.
  • Snijd de avocado over de pit doormidden.
  • Draai de twee helften in tegengestelde richting zodat er één deel los komt.
  • Verwijder met een koffielepel de pit.
  • Snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Besprenkel met wat citroensap zodat het niet verkleurt.
  • Vul de glaasjes door eerst een laagje zalm, een beetje crème fraïche en dan wat avocado in de glaasjes te doen.
  • Herhaal dit tot de glaasjes vol zijn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Amuse / Vis / Zalm