Zalmcarpaccio met kruidensla en dille-roomsaus

Zalmcarpaccio met kruidensla en dille-roomsaus

Zacht gemarineerde zalmfilet geserveerd op een bed van frisse rucola met een romige dille-mosterdsaus. Perfect met warm ciabattabrood.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd: 1 dag 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 bosje dille
  • 1 theelepel honing Spar
  • 1 theelepel mosterd Spar
  • 1 theelepel versgemalen peper Verstegen
  • 2 eetlepels dressing met kruiden Remia
  • 2 eetlepels fijngehakte dille
  • 2 eetlepels grof zeezout Jozo
  • 2 eetlepels halfstijf geklopte slagroom
  • 2 eetlepels mayonaise Spar
  • 2 theelepels suiker van Gilse
  • 4 eetlepels dressing met kruiden Remia
  • 500 g verse zalmfilet met vel 2 gelijke stukken
  • Rucola slamix 1 zak, Spar
  • Vers afgebakken ciabatta brood
  • Verse kruiden
  • Versgemalen peper Verstegen en zout (Jozo)
  • Zoute boter

Instructies

  • Was de zalm met koud water en dep droog.
  • Meng peper, zeezout, suiker en grofgehakte dille en wrijf de zalm ermee in.
  • Leg de twee stukken zalm op elkaar in een bak.
  • Plaats een plankje of hard plastic erop met een gewicht.
  • Laat de zalm minstens 24 uur marineren in de koelkast.
  • Keer af en toe om en schep het vocht erover.
  • Verwijder voor gebruik deels de kruiden en snijd de zalm in dunne plakken (zonder vel).
  • Meng mayonaise met slagroom, mosterd, honing en fijngehakte dille tot saus.
  • Breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Fris de rucola op in koud water en droog goed.
  • Meng de sla met de dressing.
  • Verdeel de sla over gekoelde borden.
  • Drapeer de plakjes zalm over de sla.
  • Garneer met verse kruiden en wat extra sla.
  • Voeg als laatste de saus toe.
  • Serveer met warm ciabattabrood en eventueel extra saus.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra dille en serveer in gekoelde borden voor een luxe uitstraling.
Wijnadvies:

Een frisse Muscadet uit de Loire sluit perfect aan bij de zachte smaak van de zalm.

Voedingswaarden

Calories: 380 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 25 g | Vet: 28 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Hoofdgerechten / Salade / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden