Zalmfilets uit de oven
Boodschappen 10-2006
Equipment
- ovenschaal ca. 20x25 cm
Ingrediënten
- 4 zalmmoten van ca. 150 g per stuk of 4 zalmfilets Vismarine
- 1 eetlepel(s) citroensap
- 1 eetlepel(s) boter
- zout
- versgemalen peper
- 125 ml crème fraîche
- 2 eetlepel(s) gehakte bieslook vers of diepvries
- 100 g geraspte belegen kaas
Instructies
- Verwarm de oven voor op 220°C.
- Wrijf de zalmfilets in met citroensap en laat ca. 5 minuten intrekken.
- Vet de bodem van de ovenschaal royaal in met boter.
- Leg de zalmfilets in de ovenschaal en strooi er zout en peper over.
- Strijk de crème fraîche over de zalmfilets en strooi de bieslook en geraspte kaas erover.
- Schuif de schaal iets onder het midden in de oven en laat de zalmfilets in ca. 10 minuten net aan gaar worden en licht kleuren.