Zeevruchtensalade van Onbekende Auteur

Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 pijlinktvissen
  • 16 gamba’s
  • 1 dl olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 citroen
  • 200 gram mosselen
  • 200 gram garnalen
  • 2 eetlepel(s) peterselie

Instructies

  • Maak de inktvissen schoon en snijd ze in ringen. 
  • Spoel de gamba’s af. 
  • Verhit 2 el olie. 
  • Pers de knoflook erboven uit. 
  • Schep de inktvis en de gamba’s erdoor.
  • Voeg de wijn toe en smoor dit in ca. 5 min gaar.
  • Laat ze in het vocht afkoelen. 
  • Pers de citroen uit.
  • Klop in een schaal een sausje van het citroensap en de rest van de olie.
  • Voeg zout en peper toe.
  • Schep de mosselen, garnalen en het inktvis gamba mengsel met het vocht erdoor. 
  • Laat de salade in de koelkast minstens 2 uur marineren.
  • Bestrooi met peterselie.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Vis / Zeevruchten
Feestdagen etc Kerst