Zelfgemaakte Aardappelkroketjes

Zelfgemaakte Aardappelkroketjes

Maak zelf de lekkerste aardappelkroketjes! Deze zelfgemaakte kroketjes, gemaakt van een romige aardappelpuree en knapperig van buiten, zijn het perfecte bijgerecht voor elk diner.
Active Time45 minuten
Recept categorieën: Bijgerecht, Groenten
Dieët: Vegetarisch
Yield: 4
Calories:
Author: Cor Kevenaar

Equipment

Materials

  • 500 g aardappels
  • 1 dl melk
  • 50 g boter
  • 2 eieren
  • Nootmuskaat
  • Peper
  • Optioneel: Aromat naar smaak
  • Gehakte peterselie
  • Paneermeel
  • 2 eetlepels water
  • Zout

Instructies

  • Kook de aardappels gaar, giet ze af en stamp ze tot puree.
  • Verhit de frituurpan tot 170 graden Celsius.
  • Splits de eieren en roer de eidooiers door de melk.
  • Roer dit mengsel door de aardappelpuree samen met de boter, gehakte peterselie, peper, nootmuskaat, zout naar smaak en eventueel aromat naar smaak.
  • Vorm met een lepel bolletjes die iets groter zijn dan een tafeltennisbal.
  • Rol deze bolletjes door het paneermeel en vorm ze vervolgens tot kroketjes van 2 cm dik en 5 cm lang, zonder barstjes.
  • Klop het eiwit los met het water en rol de kroketjes hierdoor, zorg ervoor dat ze volledig bedekt zijn.
  • Rol de kroketjes nogmaals door het paneermeel.
  • Bak de kroketjes lichtbruin in de frituurpan.

Notities

Variaties:

Voeg naar keuze geraspte kaas, fijngesneden ham, gesmoorde champignons of gare vleesresten toe aan de aardappelpuree.

Wijnadvies:

Deze knapperige aardappelkroketjes gaan goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir.