Zelfgemaakte Loempiavellen

Een rustieke oude houten tafel met een stapel zelfgemaakte loempiavellen, dun en licht doorschijnend. Op de voorgrond staat een klein koekenpannetje waarin een vel wordt gebakken, met daarnaast een kwastje, een kom beslag en een vochtige doek over gebakken vellen.

Zelfgemaakte Loempiavellen

Maak je eigen dunne, flexibele loempiavellen! Dit recept is makkelijk te maken en perfect voor knapperige, zelfgemaakte loempia’s.
Porties: 4 ongeveer 8-10 vellen
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd: 27 minuten
rusttijd 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Bord
  • Koekenpan (15 cm doorsnee)
  • kwastje

Ingrediënten

  • 125 gram bloem
  • 1 ei
  • 5 eetlepels olie
  • 55 gram maïzena
  • 4 ½ dl water

Instructies

  • Zeef 125 gram bloem en 55 gram maïzena in een kom en roer ze door elkaar.
  • Roer en klop er met scheutjes tegelijk 4 1/2 dl water en 3 eetlepels van de olie door tot een glad beslag is ontstaan.
  • Verhit een met heel weinig olie ingewreven koekenpannetje met een doorsnee van 15 cm.
  • Schep 2 eetlepels van het beslag in het midden van het pannetje en zwenk dit in het rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt.
  • Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt.
  • Laat het loempiavel op een bord glijden en dek het af met een vochtige doek.
  • Bak loempiavellen tot al het beslag op is.
  • Leg een loempiavel op het werkvlak.
  • Leg er iets uit het midden een portie vulling op.
  • Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling naar binnen en maak daarna een rolletje van het geheel, zodat de vulling helemaal is bedekt.
  • Breng met een kwastje wat ei op de deegranden aan en plak ze stevig op elkaar.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
  • Vul de loempiavellen met je favoriete groenten, vlees of garnalen.
  • Serveer met zoetzure saus of chilisaus.
Wijnadvies:
  • Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij loempia’s.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 2 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Basisrecept / Bijgerecht
Land van herkomst China
Jaargetijde: Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch