Zelfgemaakte Loempiavellen
Maak je eigen dunne, flexibele loempiavellen! Dit recept is makkelijk te maken en perfect voor knapperige, zelfgemaakte loempia’s.
Equipment
- Bord
- Koekenpan (15 cm doorsnee)
- kwastje
Ingrediënten
- 125 gram bloem
- 1 ei
- 5 eetlepels olie
- 55 gram maïzena
- 4 ½ dl water
Instructies
- Zeef 125 gram bloem en 55 gram maïzena in een kom en roer ze door elkaar.
- Roer en klop er met scheutjes tegelijk 4 1/2 dl water en 3 eetlepels van de olie door tot een glad beslag is ontstaan.
- Verhit een met heel weinig olie ingewreven koekenpannetje met een doorsnee van 15 cm.
- Schep 2 eetlepels van het beslag in het midden van het pannetje en zwenk dit in het rond, zodat de hele panbodem met een dun laagje beslag wordt bedekt.
- Bak tot het loempiavel van boven droog is, maar nog niet gekleurd en de rand van de pan loskomt.
- Laat het loempiavel op een bord glijden en dek het af met een vochtige doek.
- Bak loempiavellen tot al het beslag op is.
- Leg een loempiavel op het werkvlak.
- Leg er iets uit het midden een portie vulling op.
- Vouw de zijkanten van het loempiavel strak over de vulling naar binnen en maak daarna een rolletje van het geheel, zodat de vulling helemaal is bedekt.
- Breng met een kwastje wat ei op de deegranden aan en plak ze stevig op elkaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
- Vul de loempiavellen met je favoriete groenten, vlees of garnalen.
- Serveer met zoetzure saus of chilisaus.
- Een frisse witte wijn, zoals een Riesling, of een koud biertje past goed bij loempia’s.
Voedingswaarden
Calories: 300 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 6 g | Vet: 12 g | Zout: 0.2 g | Sugar: 2 g