Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 750 g zoete aardappel geschild
- 50 g gerookte spekblokjes
- 2 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
- 15 g verse peterselie fijngehakt
- 30 g rucola grof gesneden
Instructies
- Kook de zoete aardappels in ongeveer 20 minuten bijna gaar.
- Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
- Bak de gerookte spekblokjes in een droge grote braadpan in ongeveer 5 minuten krokant.
- Voeg de pijnboompitten toe en bak ze al omscheppend goudbruin.
- Snijd de zoete aardappels in plakken.
- Haal de spekjes en pijnboompitten uit de pan.
- Schenk de olijfolie in de braadpan.
- Bak de zoete aardappels en kikkererwten 3 minuten, af en toe omscheppen.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Voeg van het vuur af de fijngehakte peterselie en grof gesneden rucola toe en meng alles goed door elkaar.
- Strooi de spekjes en pijnboompitten over het gerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Dit gerecht met zijn rijke smaken vraagt om een volle witte wijn of een lichte rode wijn. Probeer een Chardonnay voor de witte wijn of een Pinot Noir voor de rode wijn.
Voedingswaarden
Calories: 410 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 11 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 6 g