Zoete aardappels met kikkererwten

Geroosterde Zoete Aardappels met Krokante Spekjes en Kikkererwten

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 750 g zoete aardappel geschild
  • 50 g gerookte spekblokjes
  • 2 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 blik kikkererwten 400 g, uitgelekt
  • 15 g verse peterselie fijngehakt
  • 30 g rucola grof gesneden

Instructies

  • Kook de zoete aardappels in ongeveer 20 minuten bijna gaar.
  • Giet ze af en laat ze iets afkoelen.
  • Bak de gerookte spekblokjes in een droge grote braadpan in ongeveer 5 minuten krokant.
  • Voeg de pijnboompitten toe en bak ze al omscheppend goudbruin.
  • Snijd de zoete aardappels in plakken.
  • Haal de spekjes en pijnboompitten uit de pan.
  • Schenk de olijfolie in de braadpan.
  • Bak de zoete aardappels en kikkererwten 3 minuten, af en toe omscheppen.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg van het vuur af de fijngehakte peterselie en grof gesneden rucola toe en meng alles goed door elkaar.
  • Strooi de spekjes en pijnboompitten over het gerecht.

Notities / Tips / Wijnadvies

Dit gerecht met zijn rijke smaken vraagt ​​om een volle witte wijn of een lichte rode wijn. Probeer een Chardonnay voor de witte wijn of een Pinot Noir voor de rode wijn.

Voedingswaarden

Calories: 410 kcal | koolhydraten: 53 g | Protein: 11 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 6 g
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten / Varkensvlees