Zoete Mangochutney

Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 225 gram mango
  • 100 gram suiker
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 plakjes gember
  • 2 theelepel mosterdzaad
  • 2 kruidnagels
  • 2 peulen kardemom
  • ¾ dl azijn
  • ½ theelepel chilipoeder
  • ¼ theelepel zout
  • 50 gram rozijnen

Instructies

  • Schil de mango’s, snijd ze in plakjes en zet ze 3 uur met de helft van de suiker in een pan.
  • Maak de knoflook, de gember, het mosterdzaad, de kardemoms en de kruidnagels fijn.
  • Vermeng al deze ingrediënten en voeg de azijn, het chilipoeder en het zout toe..
  • Doe het mengsel in een pan, voeg de rest van de suiker toe en laat het 10-15 minuten.
  • Voeg de mangoplakjes toe, meng goed en laat nog 10 minuten koken.
  • Meng opnieuw goed en roer er de rozijnen bij.
————————————————————————————————–
Recept categorieën Bijgerecht
Land van herkomst India
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch