Zoete sojanoedels met spitskool en abrikozen

Porties: 4
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Instructies

  • Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
  • Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
  • Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
  • Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
  • Snijd de spitskool en de abrikozen in stukjes.
  • Hak de pinda´s grof.
  • Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
  • Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 5 minuten.
  • Wok daarna de spitskool en de abrikozen 5 minuten mee.
  • Meng de noedels, driekwart van de pinda´s en woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten.
  • Verdeel over de kommen of borden en strooi de rest van de pinda´s erover.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Zet Conimex Sambal Badjak, Atjar Taugé en Cassave Kroepoek op tafel, om naar eigen smaak toe te voegen en erbij te nemen.

Variatietip:

In plaats van abrikozen kun je rozijnen gebruiken. Spitskool kan worden vervangen door Chinese kool en de vleesreepjes door bijvoorbeeld Tofu of Quorn.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Mie / Vlees
Land van herkomst Oosters