Zoete sojanoedels met spitskool en abrikozen
Equipment
Ingrediënten
- 1 spitskool
- 100 g abrikozen gedroogde
- 400 g vleesreepjes
- 100 g pinda’s gezouten
- 1 eetlepel(s) rijstwijn of sake
- Conimex Woksaus Zoete Soja
- Conimex Ketjap Asin
- 1 pak Conimex Wok Noedels 250 g
- 5 eetlepel(s) Conimex Wok Olie
Instructies
- Breng in een ruime pan een flinke laag water (met wat zout of ketjap asin) aan de kook.
- Voeg de noedels toe en kook deze in ca. 2 minuten gaar.
- Trek de noedels na 1 minuut koken uit elkaar.
- Afgieten in een vergiet, met koud water afspoelen en goed uit laten lekken.
- Snijd de spitskool en de abrikozen in stukjes.
- Hak de pinda´s grof.
- Zet ondertussen een grote wok op het vuur en laat de wok goed heet worden.
- Voeg een scheutje olie toe en wok de vleesreepjes 5 minuten.
- Wok daarna de spitskool en de abrikozen 5 minuten mee.
- Meng de noedels, driekwart van de pinda´s en woksaus naar smaak (ca. 8 eetlepels) erdoor en wok nog 2 minuten.
- Verdeel over de kommen of borden en strooi de rest van de pinda´s erover.